Voetbal

Bondscoach Koeman trots op Oranje

19 november 2019 23:31 Aangepast: 20 november 2019 10:00

Bondscoach Ronald Koeman was na de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (5-0) om diverse redenen trots op Oranje. "Het mooiste van de avond vond ik de manier waarop we tot het einde zijn doorgegaan", zei hij bij de NOS. "We speelden niet geweldig, zeker niet in de eerste helft. Na de rust ging het gelukkig een stuk beter."

Koeman was onder de indruk van de vliegende start van zijn ploeg. "Het leek wel of iedereen er meteen alles aan deed om die foto nog een keer te kunnen nabootsen", doelde hij op de actie van Oranje eerder op de dag tegen racisme op social media. "Ik ben er trots op dat het is gelukt. Dit probleem speelt helemaal niet bij ons. We zijn één team. Ik vond het mooi om dat te zien na de openingstreffer van Wijnaldum. Hij zei ook na afloop in zijn slotwoordje als aanvoerder dat hij heel blij is om in dit Nederland elftal te spelen."

Koeman was eveneens verguld met zijn twee debutanten Calvin Stengs en Myron Boadu. "Ze hebben bravoure in hun spel, maar zijn verder heel bescheiden. Ze passen heel goed in deze spelersgroep en kunnen de komende maanden nog stappen maken in hun ontwikkeling. Of ze ook het EK gaan meemaken, zien we dan later wel."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore