Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Wijnaldum en De Jong vieren doelpunt met gebaar tegen racisme

19 november 2019 21:13 Aangepast: 20 november 2019 10:18
Wijnaldum en De Jong laten hun armen zien na de openingstreffer. Beeld © Getty

Georginio Wijnaldum heeft zijn openingstreffer in het duel met Estland aangegrepen om te laten zien dat ze bij het Nederlands elftal niet naar kleur kijken. Hij rende richting de zijlijn en liet zich fotograferen met Frenkie de Jong.

Beide middenvelders hielden hun onderarm dicht tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. De donkere arm van Wijnaldum, naast de blanke van De Jong. Zo wilden ze laten zien dat ze één zijn bij Oranje. Al hun ploeggenoten, inclusief de wisselspelers, verzamelden zich rond Wijnaldum en De Jong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje maakt met groepsfoto statement tegen racisme: 'Genoeg is genoeg'

Wijnaldum maakte gisteren al indruk met een uitgebreide reactie op de manier waarop supporters van FC Den Bosch de donkere aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior racistisch bejegenden.

Genoeg geweest

"Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest", zei de middenvelder van Surinaamse afkomst. "Ons team is een eenheid, wij zijn gelijk. Wij kijken niet naar kleur en spelen voor Oranje en het volk. Het volk kan volgend jaar weer genieten van een mooi toernooi. Het is best raar dat dan wel iedereen voor ons juicht."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore