Nieuws

Mendes Moreira aanvaardt excuses van FC Den Bosch-trainer

18 november 2019 18:29 Aangepast: 18 november 2019 21:38
Beeld © Pro Shots

Mendes Moreira was gisterenmiddag het slachtoffer van racisme tijdens FC Den Bosch - Excelsior. FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven zou Moreira vervolgens ook nog een zielig mannetje hebben genoemd. Inmiddels heeft Van der Ven zijn excuses aangeboden waarna de twee het hebben bijgelegd.

Van der Ven is naar Rotterdam gereisd om daar zijn excuses aan te bieden aan de Excelsior-speler in het bijzijn van Ricardo Moniz, de trainer van de Rotterdammers. Mendes Moreira accepteerde de excuses en zei vervolgens: ''Zo kan het dus ook.'' Dat meldt het Brabants Dagblad. 

Van der Ven noemde de aanvaller een 'zielig mannetje' omdat hij na zijn doelpunt juichend voor de harde kern van FC Den Bosch ging staan, waar de racistische geluiden vandaan kwamen. 

Onderduiken

De trainer van de Brabantse club gaf na de wedstrijd aan achter het statement van de club te staan waarin stond dat er geen sprake van racisme was tijdens de wedstrijd. Mede daardoor heeft Van der Ven moeten onderduiken omdat hij bedreigd werd via het internet. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK

FC Den Bosch heeft spijt van reactie na racisme: 'Het was een blunder'

 

Moreira reageerde daar als volgt op tegenover de Brabantse krant: ''Ik heb verhalen gelezen dat de trainer van FC Den Bosch niet eens thuis kon slapen en dat mensen hem en z'n dochtertje bedreigen. Ik weet dat hij me een ‘zielig mannetje’ genoemd heeft, maar het was nooit mijn intentie om hem in zo’n kwaad daglicht te zetten.”

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK

Racisme in Den Bosch gaat de wereld rond

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore