Racisme

Weinig begrip voor FC Den Bosch-trainer: 'Die zou ik als club meteen eruit gooien'

18 november 2019 07:43 Aangepast: 18 november 2019 08:02
Beeld © Pro Shots / Remko Kool

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft een slechte beurt gemaakt gisteren. Na het incident met betrekking tot racisme bij de wedstrijd tussen zijn club en Excelsior verweet hij slachtoffer Mendes Moreira een 'zielig mannetje' te zijn. De voetbalwereld reageert geschokt op zijn uitspraken.

Aan tafel bij Studio Voetbal zijn ze het erover eens. Den Bosch moet ingrijpen. "Dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Die zou ik als club meteen eruit gooien. Dat zeg je toch niet? Ik vind het wel heftig", aldus Rafael van der Vaart. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Den Bosch ontkent racisme op tribunes: 'Het waren kraaiengeluiden'

Arno Vermeulen sluit zich aan bij de oud-middenvelder. "Een aantal dingen zit me behoorlijk dwars. De reactie van de trainer vind ik echt schofterig. Ik vind dat de club zich moet afvragen of je verder wilt gaan met zo'n trainer. Dit is echt verschrikkelijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trainer Den Bosch krabbelt terug: 'Ik sta achter Mendes Moreira'

Herhaling

Het is overigens niet de eerste keer dat FC Den Bosch dit overkomt, stelt Vermeulen. "In 2013 overkwam Jozy Altidore als speler van AZ ongeveer hetzelfde bij Den Bosch, waarna de burgemeester zelfs excuses aanbood. Dus laten we niet doen alsof dit de eerste keer is."

De analist hoopt dat Den Bosch zwaar gestraft wordt. "Ze moeten heel goed in de spiegel kijken en de KNVB moet het heel serieus nemen. In Nederland zijn wij de eersten om het vingertje op te heffen als dit soort dingen gebeuren in Italië of Engeland. Ik hoop dat we in Nederland wel straffen gaan uitdelen. En goed ook."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mendes Moreira neemt sportieve revanche op racistische fans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore