Kritiek

'Iedereen knikt ja en amen bij alles wat Ronald Koeman zegt'

18 november 2019 07:21 Aangepast: 18 november 2019 07:29
Beeld © Pro Shots / Erik Pasman

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag eindelijk weer eens geplaatst voor een eindtoernooi. Al ging dat met het 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland niet op de meest sprankelende manier. Willem van Hanegem begrijpt niet dat er nauwelijks kritiek is op bondscoach Ronald Koeman.

"Waar bij de vorige bondscoaches werkelijk alles werd betwist, knikt iedereen ja en amen bij zo'n beetje alles wat Ronald Koeman zegt", schrijft hij in zijn column in het AD. "Als Koeman morgen besluit een pinguïn in de spits te zetten tegen Estland, zeggen de analytici: hij zal er een bedoeling mee hebben en laten we het gewoon even afwachten.'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje naar EK: 'Plaatsing betekent alles, dit levert honderden miljoenen op'

Onvoldoende

Van Hanegem vindt dat er best wat gezegd mag worden van het zwakke spel. "We zijn gekwalificeerd in een poule met twee landen die er echt helemaal niets van kunnen: Estland en Wit-Rusland. We moesten eigenlijk alleen afrekenen met Noord-Ierland, maar zaterdagavond in Belfast was het gewoon onvoldoende."

Ook de keuzes van Koeman zijn volgens de columnist niet logisch. "Dat Steven Berghuis speelde en niet Eredivisie-smaakmaker Calvin Stengs, dat zou iedere bondscoach worden aangerekend. Maar Koeman blijkbaar niet, iedereen heeft begrip voor zijn keuzes."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore