Opmerkelijk

Trainer Den Bosch krabbelt terug: 'Ik sta achter Mendes Moreira'

18 november 2019 07:11 Aangepast: 18 november 2019 07:24
Beeld © Pro Shots / Peter van Gogh

Erik van der Ven gaf gisteren na afloop van de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior een opmerkelijk interview. De trainer van de Brabanders krabbelt nu toch terug en vindt zijn eerdere uitspraken niet handig. "Dat had ik niet moeten zeggen."

Aldus Van der Ven in gesprek met FOX Sports. Zo zou hij Mendes Moreira 'zielig mannetje' hebben genoemd. "Dat was niet zozeer over het feit dat hij zich aangevallen voelde, maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond. Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd. Toen lokte het eigenlijk een nieuwe reactie uit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Den Bosch - Excelsior gestaakt wegens racisme

Niet slim

In de eerste helft werd de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior gestaakt wegens racistische spreekkoren vanuit het thuisvak. Van der Van lijkt achteraf spijt te hebben van zijn eerste reactie. "Het feit dat hij naar de tribune ging en heel provocerend ging staan, terwijl ik niet wist wat er daarvoor exact had voorgevallen, dat vond ik van hem niet zo’n slimme actie.

Dat was eigenlijk de enige reden dat ik dat zei. Het was niet om die jongen aan te pakken, want het lijkt mij een hele lieve en fijne jongen. Dat had ik niet moeten zeggen, maar het wordt op dit moment wel een beetje opgeblazen. Ik sta achter Mendes Moreira, honderd procent."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Den Bosch weerspreekt racisme

Racisme

Van der Ven benadrukt dat hij absoluut tegen racisme is en Mendes Moreira begrijpt. "De emoties van Mendes Moreira vind ik absoluut erg om te zien en raakt mij ook zeker. Uiteindelijk moet het voetbal centraal staan."

"Ik heb direct contact gehad met Excelsior-trainer Ricardo Moniz en dat hebben we samen goed opgelost denk ik. Vervolgens zijn we naar binnen gegaan en hebben we een gesprek gehad met de scheidsrechters en de aanvoerders. En toen is besloten om de wedstrijd te hervatten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore