Nieuws

'Memphis stond voor de wedstrijd al met kampioensshirts in de kleedkamer'

16 november 2019 11:33
Beeld © Pro Shots / Erwin Spek

Georginio Wijnaldum en Memphis Depay zijn uitgegroeid tot twee sterkhouders van het Nederlands Elftal. Het tweetal speelde eerder samen bij PSV en maakte daar veel indruk. "Ze wisten de cultuur bij PSV te veranderen."

Toon Gerbrands haalt in gesprek met de Volkskrant een anekdote op uit het kampioensjaar van PSV in 2015. "Wie hardop over de titel sprak, moest zich melden bij mij. En wat deed Memphis? Hij stond al voor de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen in de kleedkamer met kampioensshirts en speciale petjes voor de spelers met hun initialen. Hij zei tegen me: 'Maakt u zich niet druk, meneer Gerbrands, wij worden kampioen."

De Jong

Het tweetal blonk uit in het elftal dat in 2015 de eerste titel in zeven jaar bij PSV won. Luuk de Jong, voormalig ploeggenoot van Memphis en Wijnaldum bij PSV is lovend. "Memphis was topscorer van de eredivisie en maakte een fantastische transfer naar Manchester ­United. Als voetballer en persoon is hij ontzettend gegroeid. Wijnaldum was toen al van heel hoog niveau, al voordat ik bij PSV kwam. Nu is hij bij Liverpool een van de grote spelers van de Premier League."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nieuwe kans voor Memphis? Premier League-club bereidt megabod voor'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore