Column

Kritiek op Berghuis: 'Hij nam de bondscoach in de maling'

15 november 2019 07:06 Aangepast: 15 november 2019 08:22
Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Steven Berghuis viel afgelopen weekend in negatief opzicht op bij Feyenoord. De aanvoerder gaf in de slotfase van het duel met RKC de Waalwijkse doelman een elleboog tegen de borst. Het was niet de eerste keer dat Berghuis over de schreef ging.

"Vreemd blijft dat Ronald Koeman aanvaller Steven Berghuis de hand boven het hoofd houdt ondanks diverse misdragingen in het Feyenoord-shirt", schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Berghuis deelt elleboog uit: 'Ik dacht: wat lekker voor je'

Verbanning

Volgens Driessen had Koeman in moeten grijpen. "Koeman had een voorbeeld moeten stellen. Berghuis nam de bondscoach in de maling omdat hij zijn belofte beterschap te tonen niet nakwam. Dat hij Berghuis al had geselecteerd, maakt niet uit, omdat de spelersgroep uit 25 man bestaat. Verwijdering zou een signaal zijn aan de (potentiële) internationals."

Al denkt de columnist dat Berghuis er zeer binnenkort sowieso al niet meer bij is wanneer Oranje speelt. "Op korte termijn zal het sportieve probleem van Berghuis’ rauwe randje zich vanzelf oplossen. Als de PSV’ers Steven Bergwijn en Donyell Malen fit zijn en AZ’ers Calvin Stengs en Myron Boadu zich blijven ontwikkelen, dan is er tijdens het EK 2020 sowieso geen plaats voor Berghuis in de selectie van Oranje."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore