Voetbal

Cruyff Foundation wil naar de rechter om 'volstrekte onzin' in boek

14 november 2019 14:50 Aangepast: 14 november 2019 14:58

De Cruyff Foundation overweegt juridische stappen te nemen naar aanleiding van uitspraken van Auke Kok, de schrijver van het boek 'Johan Cruijff, de biografie'. Kok vertelde woensdag in het tv-programma De Wereld Draait Door dat de in 2016 overleden Cruijff geld kreeg voor zijn werk voor de Cruyff Foundation, naar verluidt 1 miljoen euro per jaar.

"De Johan Cruyff Foundation is geschokt door deze uitspraak, welke zij omschrijft als volstrekte onzin", staat in een verklaring. "De Cruyff Foundation heeft nimmer dergelijke betalingen gedaan aan Johan Cruijff. Er is altijd een strikte scheiding geweest tussen de financiën van de Cruyff Foundation en de privé-activiteiten van Johan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Bewering over Johan Cruijff erg laag en vals'

De stichting benadrukt dat alle fondsen "te allen tijde" zijn ingezet voor de missie om kinderen in beweging te krijgen. De Cruyff Foundation overweegt een gang naar de rechter. Daarover zijn gesprekken gaande met juristen. Het boek over Cruijff, waar de Cruyff Foundation geen medewerking aan wilde verlenen, wordt vrijdag gepresenteerd.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore