Voetbal

Toptalent Oranje werd weggestuurd door Feyenoord: 'Ik wilde stoppen'

14 november 2019 11:55 Aangepast: 14 november 2019 12:03
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

De 17-jarige Ian Maatsen maakt momenteel indruk op het WK onder 17 in Brazilië en maakte eerder al zijn debuut in het eerste elftal van Chelsea. Maar het ging hem niet altijd voor de wind. Zo werd hij op jonge leeftijd weggestuurd bij Feyenoord.

Die mededeling kwam hard aan bij de toen 11-jarige Maatsen. "Ze vonden dat ik geen voetbalbeleving had. Ik zeg je eerlijk: toen was ik echt in tranen. Ik wilde stoppen met voetballen. Mijn ouders probeerden mij nog over te halen, maar ik wist het zeker."

Stoppen deed Maatsen gelukkig niet. Hij ging voor een nieuwe kans en die kwam er. "Toen heb ik de draad opgepakt en ging ik in 2013 naar Sparta en twee jaar later naar PSV."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Groot talent wees Ajax, PSV en Feyenoord af: 'NEC voelde het beste'

Chelsea

Vanaf dat moment ging het snel. Na een goed toernooi met Oranje onder 15 stond Chelsea op de stoep. Maatsen kende geen twijfel en ging naar Londen. Daar gaat het goed met de jongeling en dat ziet ook trainer Frank Lampard. 

Lampard zoekt tijdens het WK dan ook regelmatig contact met Maatsen. "Hij vraagt hoe het gaat, of ik fit ben, hoe ik het WK ervaar. Dat soort dingen. Op de club praat ik veel met hem."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje onder 17 naar halve finale WK voetbal

Debuut

Maatsen maakte onlangs zijn debuut voor Chelsea 1 in de League Cup tegen Grimsby Town. Een moment. "Ik keek om mij heen en besefte: dit is voetbal. Iedereen klapte toen mijn naam werd omgeroepen. Toen had ik wel zenuwen, maar die waren weg toen ik mijn eerste bal raakte. Na de wedstrijd schreeuwden de fans mijn naam en wilden ze mijn shirt. Niet te beschrijven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore