#LIVMCI

Manchester City dient officiële klacht in over scheidsrechter van wedstrijd tegen Liverpool

14 november 2019 07:51 Aangepast: 14 november 2019 10:35
Beeld © Simon Stacpoole/Getty Images

Manchester City heeft een officiële klacht ingediend tegen Michael Oliver, de scheidsrechter van de wedstrijd tegen Liverpool op zondag.

De trainer van Manchester City, Pep Guardiola, was woedend over het optreden van Oliver. City verloor met 3-1 van Liverpool op Anfield.

Hands?

De grootste fout volgens City was dat de scheidsrechter in de zesde minuut geen strafschop gaf. Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold kreeg de bal overduidelijk op de arm, maar de scheidsrechter liet vermoedelijk doorspelen omdat de bal via de hand van Bernardo Silva daar kwam.

Terwijl sommige City-spelers nog klaagden, scoorde Liverpool, 22 seconden later, aan de andere kant 1-0.

In de tweede helft zou Alexander-Arnold nog een keer hands hebben gemaakt in de zestien volgens Manchester City. Daarnaast werd Raheem Sterling in het strafschopgebied onderuit gehaald door Sadio Mane, ook dit leverde geen straf op.

Brief

Nu heeft Manchester City, volgens Metro UK, een brief gestuurd naar Mike Riley, de manager van de Professional Game Match Officials Limited (PGMOL). Het is nog onduidelijk wat The Citizens proberen te bereiken met deze brief.

Miniatuurvoorbeeld
zie ook:

Goedlachse Klopp vlucht voor 'Pepe' Guardiola

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore