Voetbal

Boadu en Stengs genieten samen bij Oranje

13 november 2019 13:12 Aangepast: 13 november 2019 13:56

Zijn moeder moest een traantje wegpinken en zijn vader wist niet wat hij moest zeggen toen AZ-trainer Arne Slot afgelopen vrijdag tijdens een telefoontje vertelde dat Myron Boadu voor het eerst was opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Ikzelf was vooral verbaasd", vertelt de spits. "Het overviel me."

"Natuurlijk gaat het lekker bij AZ, maar ik dacht dat ik me gewoon bij Jong Oranje moest melden", verklaart de 18-jarige Amsterdammer. "Dat ik er nu bij ben, heeft natuurlijk alles te maken met blessures van Donyell Malen en Steven Bergwijn. En Depay is nog niet helemaal fit. Maar ik kan me nu hier wel laten zien. Ik train met Oranje, net zoals mijn grote voorbeelden Sneijder, Robben en Van Persie."

Niet alleen Boadu is opgenomen in de selectie voor de laatste interlands in de EK-kwalificatie tegen Noord-Ierland en Estland. Zijn grote vriend Calvin Stengs debuteert eveneens in de het keurkorps van Ronald Koeman. En zijn doelman Marco Bizot bij AZ is ook opgeroepen. Zo is AZ met net zo veel spelers bij Oranje vertegenwoordigd als PSV en Feyenoord samen.

Mooi compliment

"Dat is een mooi compliment voor ons en AZ", vindt de 20-jarige Stengs die zich maandagavond samen met Boadu meldde in Zeist. "Ik vond het wel fijn dat we er met z'n tweetjes voor het eerst waren. Dan lach je samen wat en zo. Maar we werden goed opgevangen hoor. Als debutant heb ik mijn liedje al gezongen. Daar ben ik mooi vanaf."

"Ik moet vanavond nog", beseft Boadu. "Wat ik ga zingen? Ik weet het al wel. Maar ik houd het nog even geheim."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore