Ga naar de inhoud
Liefhebbers

Kelderklasse boven Bundesliga: 'Hier draait het echt om voetbal'

Veel Nederlanders reizen in het weekend af naar Duitsland om daar een wedstrijd te bezoeken in de Bundesliga. Maar er bestaan ook Duitsers die naar Nederland afreizen om daar voetbal te kijken. Marcel Schidlowski en Tobi Geier bijvoorbeeld. "Hier draait het nog echt om voetbal."

De twee tref je niet aan bij clubs als Ajax, PSV of Feyenoord, maar juist op de amateurvelden van Noord-Limburg. Zo bezochten zij afgelopen zondag onder meer de wedstrijd tussen Oostrum en GFC'33. "Betaald voetbal in die steriele stadions met die successupporters is niks voor mij", zegt Geier tegen De Limburger

Chaos
Lees ook:
Chaos in Bundesliga: bodycheck tegen trainer loopt uit op flinke fitty

Kelderklasse

Iedere zondag neemt het tweetal vanuit Düsseldorf de trein om vervolgens in Kalderkirchen de fiets te pakken op weg naar een aantal potjes in de Kelderklasse. Het is Schidlowski en Geier overigens niet alleen te doen om eerste elftallen. Wedstrijden als Irene 7 tegen Venray 7 of Venray 9 tegen Wittenhorst 11 vinden zij fantastisch. "Het maakt hier niet uit of je naar een negende of elfde elftal kijkt. Hier spelen ze voor de liefde voor het spel."

Wel sluiten de twee iedere zondag af met een wedstrijd tussen twee vaandelteams om vervolgens weer tevreden richting Duitsland te gaan. Nagenietend van een mooie voetbaldag. "Dit is tenminste nog eerlijk voetbal. Geen commercie, geen geld, maar voetbal!"