Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Wat Sir Alex Ferguson deed voor 90-jarige seizoenkaarthouder is prachtig

08 november 2019 13:40 Aangepast: 08 november 2019 14:14
Beeld © Pro Shots

Sir Alex Ferguson is een ware legende van Manchester United. De Schot won als trainer van The Red Devils maar liefst 38 prijzen, waarvan 13 landstitels. De supporters van United houden van hem. Waarschijnlijk na het lezen van dit verhaal nog iets meer.

Jeremy Clay, een verslaggever van de krant Leicester Mercury, deelde een opmerkelijk, prachtig verhaal over een vrouw van 90. De oude dame belde dagelijks naar het kantoor van de krant om te vragen of er meer verhalen over Manchester United geschreven konden worden.

De vrouw van 90, die Alice heette, was in feite de oudste seizoenkaarthouder ooit van de club. Op Twitter deelt Clay zijn verhaal. “In de jaren 90 was ik een verslaggever in Leicester. Toen er nog geen Twitter was, natuurlijk. Wanneer men destijds kritiek had op de stukken die je had geschreven, kon je een brief geschreven in hoofdletters verwachten.”

Bellen

“Of ze belden je op”, vervolgt Clay. “Ze trokken je oren door de hoorn zoals een generaal dat zou doen.” Dat was niet alles. “In het ergste geval kwamen ze zelfs naar het kantoor om je op te zoeken.”

En zo kwam de 90-jarige vrouw in het leven van de verslaggever. “Dat is precies was Alice deed. Zij las de Mercury in de jaren 90 en trok altijd van de andere kant van de stad naar ons kantoor, puur om me te vertellen hoe het zat. Waarschijnlijk verdiende ik het.”

Lang nog niet alles

Maar dat was lang nog niet alles. “Alice woonde in Leicester, maar kwam uit Londen. Ze was voor Manchester United. Ze was aardig, maar ze was Alice. Ze vertelde me verschillende keren, met een toon alsof ik een kleuter was, dat ik stukjes moest schrijven over United.”

“We zijn een krant uit Leicester, dus we schrijven over dingen uit Leicester”, zei Clay dan terug.

Busje

Alice en Jeremy kwamen in gesprek en de verslaggever kwam er al snel achter dat Sir Alex Ferguson een busje stuurde naar Leicester om de oudste seizoenkaarthouder van United op te halen en weg te brengen van en naar Old Trafford.

Het ging niet om één keer. Het busje ging elke wedstrijd heen en weer. Zo’n 340 kilometer per wedstrijd. Clay kwam erachter dat het allemaal georganiseerd was door Ferguson. “Elke wedstrijd ging er een busje. Het maakte niet uit welke dag United speelde.”

Operatie

Op een dag kwam Alice naar Clay toe met een verdrietige mededeling. “Ze kon niet meer naar de wedstrijden. Waarom? Ze was 90 en haar ogen werden slechter.”

“Ze was te oud voor een ingrijpende operatie aan haar ogen. Later vertelde ze mij dat Ferguson had aangeboden om haar operatie te betalen. Alice wilde niet dat het in de kranten kwam te staan. Het had niks met publiciteit te maken. Ze wilde gewoon laten weten wat voor een man Ferguson was.”

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore