Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

PSV-coach Van Bommel: 'Dit is een harde tik'

07 november 2019 22:17 Aangepast: 07 november 2019 22:53

LASK Linz vergrootte donderdag de crisis bij PSV door in de Europa League met liefst 4-1 te winnen. De Eindhovenaren zijn nu al vijf duels op rij zonder zege. "Als je vijf keer niet wint, kan je niet zeggen dat het rustig is. Het is logisch dat de druk toeneemt", aldus Van Bommel. "We hebben een paar tikken gehad. Deze is hard en had ik ook niet verwacht. Nu moet je een kerel zijn en bestand zijn tegen de druk van buitenaf."

PSV leidde bij rust nog met 0-1. "Je weet dat zij opportunistisch spelen. Wij gingen daar in mee en misten de discipline toen de 1-1 viel. Dat we in de fase die daarop volgt wat onzekerder worden, is logisch", zei Van Bommel verder. "Dit was wel te weinig. Met 4-1 mag je niet verliezen."

Doelpuntenmaker Daniel Schwaab zag het na rust helemaal misgaan bij PSV. "Er ging veel fout. In de eerste helft was de opbouw nog wel wat beter, maar was het vervolg net niet. Na rust ging het vaker mis", aldus de Duitser, die gelooft in een ommekeer. "Hoe? Door een resultaat te halen. Iedereen is nu teleurgesteld. We moeten de koppies omhoog houden en vertrouwen tanken richting zondag." PSV speelt dan de uitwedstrijd tegen Willem II.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore