Voetbal

Twitter gaat los na krankzinnige wedstrijd tussen Chelsea en Ajax

06 november 2019 08:21 Aangepast: 06 november 2019 10:35

Gisteravond hebben voetbalfans een historische wedstrijd gezien tussen Chelsea en Ajax (4-4). Ook op Twitter genoot men met volle teugen van de wedstrijd. VTBL zet de meest opvallende tweets, van geverifieerde accounts, op een rijtje.

Ajax Cape Town

Ook in Zuid-Afrika werd er aandachtig gekeken naar de wedstrijd tussen Chelsea en Ajax. De satellietclub van Ajax kon haar ogen niet geloven na een aantal beslissingen van scheidsrechter Gianluca Rocchi. De ploeg uit Kaapstad deelt in één tweet een sneer uit aan de Europese en Zuid-Afrikaanse arbitrage. "Ik denk dat we onze wens hebben. De scheidsrechters in Zuid-Afrika zijn van Champions League-niveau."

Daarna gingen de Urban Warriors nog even door...

Edwin van der Sar

Ook Van der Sar was actief op Twitter gisteravond. De voormalig doelman is tegenwoordig algemeen directeur van Ajax. Op de vraag van Rio Ferdinand, die nog een keeper zoekt voor zijn 5-a-side-team, reageert Van der Sar. In die reactie lijkt hij een sneertje uit te delen vaan de scheidsrechter. "Ik zou zeker geïnteresseerd zijn, wetende dat jij voor me zou staan. Ik ben alleen druk met deze fantastische wedstrijd op Stamford Bridge #IemandIsEenGrap."

Daarnaast is de algemeen directeur van Ajax wel trots. "Extreem trots op onze spelers en staf voor de manier waarop we het spel speelden vanavond. Veel teleurstellingen, maar we zullen terugvechten en voetballen zoals iedereen dat verwacht van Ajax."

Duncan Alexander

Een knappe statistiek tussendoor. Ajax schoot met negen man drie keer op doel.

Lindo Duvall

Radio-DJ Lindo Duvall genoot niet van de arbitrage, maar wel van de wedstrijd.

Hedwiges Maduro

Djimi Traoré

Traoré speelde in het verleden zeven seizoenen voor Liverpool, maar keek liever naar de Champions League-wedstrijd van Ajax.

Vooruitkijken

Ook voor Chelsea-correspondent Nizaar Kinsella was het genieten. De journalist kijkt uit naar de laatste twee wedstrijden van deze groepsfase.

Nicolás Tagliafico

Tagliafico is TROTS!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore