'Een bloedbad'

Engels commentaar op gelijkspel: 'Niemand kon dit zien aankomen'

06 november 2019 00:12 Aangepast: 06 november 2019 10:00
Het was een bizarre avond in Londen. Beeld © AFP

Ook in Engeland wordt met verbijstering gereageerd op het verloop van de wedstrijd Chelsea-Ajax. Na een uur stond Ajax met 4-1 voor, maar toen ging alles mis voor de Amsterdammers. "Het was een bloedbad."

Door doelpunten van Quincy Promes, Donny van de Beek en twee eigen goals van Chelseaspelers kwam Ajax op een 4-1 voorsprong. Maar vanaf de 63ste minuut ging alles mis, waardoor Ajax uiteindelijk met 4-4 gelijkspeelde tegen Chelsea.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

8 goals en 2 keer rood: Ajax speelt na bizarre avond gelijk tegen Chelsea

'Niemand hield dit voor mogelijk'

The Guardian schrijft dat de vernedering aan het begin van de tweede helft van de gezichten van Chelsea-spelers droop. "Ajax maakte hen in, zoals ze vorig jaar Real Madrid en Juventus inmaakten. Maar wat daarna gebeurde, hield niemand voor mogelijk. Ook Chelseacoach Frank Lampard niet."

Daley Blind en Joël Veltman kregen allebei een tweede gele kaart en toen Ajax daardoor met negen spelers door moest, ging het mis. De Engelse voetbalcommentator Gary Lineker: "Het was een bloedbad. De hel brak los, het leek het wilde westen wel."

In de 78ste minuut leek het er even op dat Cesar Azpilicueta het winnende doelpunt voor de Engelsen had gemaakt. Dat doelpunt werd door de VAR echter afgekeurd. Lineker vond dat belachelijk. "De VAR keurt doelpunten af die nooit afgekeurd hadden mogen worden."

'Nooit zoiets meegemaakt'

Chelseacoach Frank Lampard reageert na afloop ook verbijsterd. "Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt. Iedereen die ernaar heeft gekeken zal zeggen: wat een pot voetbal! Het was een werkelijk spektakel. Respect voor Ajax."

Lampard roemt vooral ook de fantastische sfeer in het stadion. "Voor wat betreft de rode kaarten: ik weet niet waarom die gegeven werden", vertelt de Chelsea-coach.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ten Hag: in één moment staat alles op z'n kop

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Blind na knotsgekke wedstrijd: 'We zijn genaaid'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore