Look-a-like

Nederlandse Jan Kooijman-lookalike werkt als Cristiano Ronaldo

03 november 2020 07:46 Aangepast: 04 november 2020 11:15

De 30-jarige Mohammed Taha gaat naast zijn fulltime baan door het leven als lookalike van Cristiano Ronaldo. Het levert de Nederlander leuke klussen op. Voor eentje werd hij zelfs uitgenodigd in het huis van de superster. "Het was alsof we vrienden waren."

Dat zegt Taha in gesprek met Vice Sports. De Nederlandse Ronaldo toont zeker vergelijkingen met de Portugees. Dat is ook de reden dat hij te boeken is voor onder meer commercials en kinderfeestjes. Zo was hij te zien in een Israëlische reclamespot en in Finland stond hij groot op billboards. 

Maar het leukste project was met de echte CR7 zelf. Ineens stond Taha in het huis van zijn idool. "Ik probeerde me groot te houden. Het is maar een mens, dacht ik. Of je nou Ronaldo, de premier of een zwerver bent, aan het einde van de dag gaat iedereen naar de wc."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

GENIETEN: Alle 700! doelpunten van Cristiano Ronaldo in één video

Ontmoeting

De ontmoeting met de huidige sterspeler van Juventus liep soepel. Nadat de Portugees zich netjes had voorgesteld, was het ijs gebroken. "Het was net alsof we gewoon vrienden waren. Alsof we elkaar al tien jaar kenden."

Na het project besloot Taha nog even Madrid in te duiken en het daarbij behorende nachtleven. Als look-a-like van Ronaldo maak je dan bijzondere dingen mee. Zo kwam hij in het vip-gedeelte terecht van een nachtclub. En daar raakte hij in gesprek met Atlético Madrid-aanvaller Diego Costa.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De beste look-a-likes van de voetbalsterren

Het werd een mooie avond. "Ik was niet echt fan van zijn gedrag als voetballer, maar hij was echt een lieve gast", zegt Taha. Die Costa er uiteindelijk vandoor zag gaan met een mooie vrouw. "Hij was een kwartiertje weg en toen kwam hij weer terug. Wat hij verder precies ging doen, weet ik niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore