'Ten Hag net Van Gaal'

Van der Meyde: 'Ajax is beter dan Chelsea'

05 november 2019 11:17 Aangepast: 05 november 2019 12:53
Erik ten Hag Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

Ajax speelt vanavond de belangrijke uitwedstrijd tegen Chelsea in de groepsfase van de Champions League. Volgens oud-voetballer en Ajacied Andy van der Meyde moeten de Amsterdammers vooral niet bang zijn in Londen. Ook roemt hij de inbreng van trainer Erik ten Hag, die op het verlanglijstje van Bayern München staat. "Ik hoop op Peter Bosz."

Andy, hoe zou je de huidige vorm van Ajax willen omschrijven?

"Ik vond ze tegen RKC Waalwijk slecht, maar ook twee weken geleden tegen Chelsea niet goed spelen. Ajax is op de counter te kloppen. Tegen PEC Zwolle (afgelopen vrijdag, 2-4 zege, red.) slikken ze een paar tegengoals en meteen werd het weer spannend. Dat is echt een minpunt van dit seizoen, dat Ajax het vaak zo ver laat komen. Want dan kun je wel eens onderuit gaan."

Waar ligt dat aan dan?

"Dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong er niet meer zijn, scheelt een hoop natuurlijk. Daardoor is de omschakeling bij Ajax soms echt 'klote'. Bijna alle spelers in de huidige selectie willen aanvallen, maar dat kan niet altijd."

Zoals tegen Chelsea?

"Nee, want ik vind Ajax beter. Ajax heeft meer kwaliteit in huis dan Chelsea. We moeten nu niet net doen alsof dat een echt bijzondere ploeg is. Daarom moet Ajax niet bang zijn en het eigen spel spelen, revanche pakken daar."

Ongelooflijk eigenlijk hè? Een paar jaar geleden stelde het Nederlandse voetbal zogenaamd niets meer voor, en nu praten we alweer zo.

"Ja, hahaha, zo gaan die dingen. Met beetje geluk, een goede ploeg en een goede trainer kun je er zomaar weer staan."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK

'Bayern München wil Ten Hag en neemt contact op'

Over die trainer gesproken: Erik ten Hag zou wel eens naar Bayern München kunnen vertrekken.

"Als je het dan toch over opportunisme hebt: bij zijn aanstelling was er een hoop commentaar. 'Wat moet je met zo'n vent?' en 'hij kan niet communiceren'. En nu zijn we blij en opgelucht dat hij niet tussentijds weggaat. Ik vind Ten Hag net zo goed als Peter Bosz en Louis van Gaal. Ook Ten Hag weet wat hij doet en komt altijd met oplossingen. Andere trainers doen vaak maar wat."

Zie je Ten Hag na dit seizoen wel vertrekken?

"Ik denk dat hij dan sowieso weg is ja, Ajax zal hem niet meer kunnen houden. Wie Ajax als opvolger moet halen? Ik hoop op Peter Bosz."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore