Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Liverpool weigert hotel Qatar wegens slechte arbeidsomstandigheden

04 november 2019 15:45 Aangepast: 04 november 2019 16:23

Liverpool reist aanstaande december af naar Qatar om het WK voor clubteams te spelen. De club kreeg hiervoor een luxe hotel aangewezen, waar zij met de staf en selectie kunnen verblijven. Dit hotel blijkt vroeger erbarmelijke arbeidsomstandigheden erop nagehouden te hebben, waardoor The Reds afzien van het aanbod.

Dit meldt The Athletic. Het 'Marsa Malaz Kempinski' is een vijfsterrenhotel op het kunstmatige eiland 'The Pearl', in de hoofdstad Doha. De Qatarese autoriteiten wilden graag dat Liverpool in dit hotel zou verblijven. In 2018 was het logement echter in opspraak gekomen, toen The Guardian onthulde dat de gastarbeiders van het hotel onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken.

9 euro per dag

Zo zouden beveiligingsmedewerkers diensten van 12 uur per dag draaien, in de brandende hitte met temperaturen rond de 45 graden Celsius. Voor dit werk zouden zij rond de 9 euro per dag verdienen, wat onder het minimumloon in Qatar ligt.

Liverpool heeft daarom aan de Qatarese autoriteiten en de FIFA meegedeeld dat zij zelf wel op zoek gaan naar een geschikt hotel.

De stadions waarin de club zal gaan spelen zijn overigens ook via 'slavenarbeid' tot stand gekomen, zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

WK voor clubs in Qatar: aan deze regels moeten Liverpool-fans zich houden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore