Voetbal

Van der Heijden: 'Stam besliste niet alles zelf'

03 november 2019 17:24 Aangepast: 03 november 2019 17:57

Na heel wat verplichte vrije weekenden, speelde Jan-Arie van der Heijden zondag weer eens 90 minuten voor Feyenoord. De nieuwe hoofdtrainer Dick Advocaat zette de uit beeld geraakte verdediger tegen VVV-Venlo in de basis. "Voor mij is dit ook wel wonderlijk, maar ik ben er niet minder blij om", zei Van der Heijden bij FOX Sports.

De verdediger begon het seizoen onder trainer Jaap Stam als basiskracht, maar raakte al snel zijn plek kwijt. De nieuwelingen Edgar Ié en Marcos Senesi kregen de afgelopen weken steeds de voorkeur. "Ik neem de vorige trainer niets kwalijk", zei Van der Heijden over de opgestapte Stam.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat start bij Feyenoord met winst

Goede band

"Ik had een heel goede band met hem, hij praatte veel met me en was met me bezig. Het is bijzonder hoe het allemaal is gegaan. Ik had het gevoel dat Jaap niet helemaal zelf alles besloot. Of de aankopen moesten spelen van de clubleiding? Dat zou kunnen. Maar goed, nu hebben we een nieuwe trainer en dus voor iedereen nieuwe kansen."

"Toen ik op de training een hesje kreeg, dacht ik: oké, dan ben ik in het weekend dus niet meer vrij. Trainen is leuk, maar uiteindelijk doe je het allemaal om wedstrijden te spelen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore