'Van der Heijden terug'

Boskamp: 'Dickie is helemaal weg van Feyenoord'

31 oktober 2019 12:48 Aangepast: 31 oktober 2019 15:48
Advocaat en een van zijn nieuwe assistenten: John de Wolf Beeld © ANP

Dick Advocaat is tot het einde van dit seizoen de hoofdtrainer van Feyenoord. Jan Boskamp, analist bij de Europa League-uitzendingen op RTL7 en echte Feyenoorder, denkt dat de resultaten snel beter zullen worden. "Slechter dan nu, kan niet."

Advocaat wilde begin dit jaar niet aan de slag bij Feyenoord. Wat is er in de tussentijd veranderd, denk je?

"Na twee, drie maanden stil zitten gaat het altijd weer kriebelen bij Dickie, haha! Dus nu Feyenoord hem opnieuw vroeg, zei hij wel 'ja'. Ik praat regelmatig met Dick, ik ken hem goed. Hij is gevoelig voor wat publiek en pers vinden en denken. Hij wilde het begin dit jaar niet doen vanwege negatieve sentimenten. Ik zei: "Joh, wat maakt jou dat nu uit, wat ze roepen en schrijven?'. Maar Dick trekt zich dat aan."

Maar waarom nu wel? De situatie is nog moeilijker dan eerst!

"Dick is helemaal weg van Feyenoord. Het is altijd zijn droom geweest om in De Kuip te staan. En laten we eerlijk zijn: slechter dan nu kan toch niet? Er valt een hoop voor hem te winnen. We kunnen alleen maar naar boven kijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat: 'Ik wil Feyenoord graag helpen'

De selectie is nog steeds hetzelfde. Waarom gaat Advocaat het beter doen dan voorganger Jaap Stam?

"Omdat Dick vanuit een stevige organisatie gaat spelen. Hij gaat eerst de ploeg goed verdedigend neerzetten, zodat er niet veel ruimte wordt weggegeven, zoals tegen Ajax. Dat betekent waarschijnlijk dat het elftal minder ver naar voren gaat staan, maar dat is dan maar zo. Dick gaat niet voor de schoonheidsprijs, maar voor resultaat. En dat hebben we nodig."

Zal de basiself onder Advocaat ook anders zijn?

"Ik denk dat Jan-Arie van der Heijden weer gaat spelen. Die kent de ploeg, weet wat-ie moet doen en kan opbouwen van achteruit. Ik weet niet wie daarvoor geslachtofferd wordt, maar ik denk dat hij terugkeert."

Fitheid is ook een issue bij Feyenoord. Veel spelers kunnen, of willen, niet op kunstgras spelen en kunnen niet twee keer in de week aan de bak.

"Daar moet je bij Dick niet te vaak mee aankomen. Als je het gras niet wilt opvreten, of je been terugtrekt in een duel, dat heb je een heel slechte aan hem."

Wat kan Advocaat Feyenoord dit seizoen nog brengen?

"Ik hoop dat we ver komen in de beker en Europa League. En nog bij de eerste zes eindigen, zodat we de play-offs voor Europees voetbal halen en kunnen winnen. Zoals hij vorig jaar met FC Utrecht flikte. Op dit moment zijn minimaal zeven Eredivisie-ploegen beter dan Feyenoord. Tegenstanders komen niet meer met angst naar De Kuip. Dat moet anders. Ik hoop dat Dick dat voor elkaar gaat krijgen."  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore