Voetbal

AZ vol zelfvertrouwen tegen FC Astana

23 oktober 2019 17:09

Na een ongeslagen reeks van acht duels, in de eredivisie en de Europa League, verloor AZ afgelopen zaterdag in Den Haag van sc Heerenveen (2-4). Routinier Ron Vlaar ligt naar eigen zeggen niet wakker van die nederlaag. "Van een dip is geen sprake", benadrukte de 34-jarige verdediger in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze FC Astana. AZ speelde eerder deze maand ook al gelijk tegen Willem II (1-1).

"We hebben onszelf tekort gedaan tegen Heerenveen", vervolgde Vlaar bij de NOS. "We waren niet goed genoeg om een punt te pakken of zelfs te winnen. Maar daar maak ik mij geen zorgen om. We weten heel goed waarmee we bezig zijn. We weten wat we willen op de langere termijn en weten wat we kunnen. We weten ook wat we moeten doen om goed te zijn. Dat willen we tegen FC Astana laten zien."

AZ-coach Arne Slot beseft na twee remises in groep L dat zijn ploeg maar één opdracht heeft. "We weten wat we ons te doen staat en dat is winnen. FC Astana is een ploeg met veel lengte. Daar ligt de uitdaging."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore