Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

'Natuurlijk heb je mensen die jaloers worden, so what?'

23 oktober 2019 08:01 Aangepast: 23 oktober 2019 08:04
Beeld © Pro Shots

Ondanks een leeftijd van 85 is Piet de Visser nog steeds scout bij Chelsea. De Visser verwacht twee mooie wedstrijden tussen Chelsea en Ajax.

Dat zegt de Chelsea-scout in gesprek met de Volkskrant. “Ik ga altijd in het blauw gekleed als Chelsea speelt. Ajax – Chelsea, dat worden twee mooie wedstrijden. Lampard gaat voetballen, en Ajax ook.”

Altijd strijd met Mourinho

De 85-jarige is blij dat Lampard de coach is van The Blues. “Ik houd van aanvallend voetbal. Met trainers als Mourinho en Conte kon ik best opschieten, maar ik had altijd strijd met ze. Val nu eens aan, stel jongeren op. Dan zei Mourinho: ‘Me don’t care football. I want to win. I want to be the number one in de world. I, I, I.’ Dan zei ik: het is Chelsea, het is niet I.”

Overmars

De Visser is onder de indruk van Ajax. “Ik heb genoten van Ajax, al vind ik ze wat minder dan vorig seizoen. Marc Overmars (directeur spelerszaken) is mijn speler geweest bij Willem II. Hij praat niet veel, maar hij gaat ervoor. Hij heeft dat salarisplafond van een miljoen losgelaten. Ja, dan komen Tadic en Blind, dan kunnen ze Neres en Tagliafico houden. Anders zijn ze allemaal weg, dan kun je opnieuw beginnen.”

"Nu heeft Ajax een goede kern kunnen behouden. Dat heeft Overmars goed gedaan. Ziyech heeft alweer bijgetekend. Waarom zou hij dan naar Everton gaan voor vier miljoen? Natuurlijk heb je mensen die jaloers worden, dat het overdreven is en een schande. So what? Ze hebben nog nooit zoveel geld op de bank gehad."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Coëfficiëntenpolonaise op komst? Lastige wedstrijden voor concurrenten in Champions League

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore