Voetbal

River Plate opnieuw finalist Copa Libertadores

23 oktober 2019 07:49

Titelverdediger River Plate heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores, het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubteams in Zuid-Amerika. De ploeg uit Buenos Aires verloor weliswaar met 1-0 bij stadgenoot en aartsrivaal Boca Juniors, maar had eerder thuis met 2-0 gewonnen. Vorig jaar speelden beide Argentijnse teams nog tegen elkaar in de finale. Die verliep tumultueus.

Nadat de spelersbus van Boca op weg naar het stadion van River Plate was bekogeld, werd de return verplaatst naar Madrid. Daar veroverde River Plate de titel. Vier jaar eerder werd Boca Juniors nog uit het toernooi gezet nadat fans de spelers van 'River' hadden aangevallen met pepperspray.

De enige treffer werd 10 minuten voor tijd gemaakt door invaller Jan Hurtado. De thuisploeg drong aan, kreeg kansen, maar de 2-0 bleef uit. Het duel was een kwartier later begonnen omdat het veld was bedekt met door toeschouwers geworpen snippers. Incidenten bleven verder uit. Twee Braziliaanse clubs, Flamengo en Gremio, strijden woensdag om het andere ticket voor de finale, die op 23 november in Chili wordt gespeeld. het staat 1-1 na het eerste duel.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore