Voetbal

Zidane niet ongevoelig voor geruchten

21 oktober 2019 20:26

Coach Zinédine Zidane beseft maar al te goed dat zijn positie bij Real Madrid onder druk staat. "Jij hoort mij niet zeggen dat alle geruchten mij niets doen", bekende de Fransman in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Galatasaray voor de Champions League. "Het doet mij wel degelijk iets. Het enige dat ik kan doen in deze situatie is alles geven en positief blijven."

Zidane (47) ging zaterdag met zijn ploeg bij Real Mallorca voor de eerste keer onderuit in de Spaanse competitie (1-0). Aartsrivaal FC Barcelona kon mede daardoor de koppositie overnemen. In de Champions League staat de 'Koninklijke' er beroerd voor, met slechts één punt uit twee wedstrijden.

"We weten allemaal dat we slecht zijn gestart in de Champions League", betoogde Zidane, die in zijn eerste periode als coach bij Real Madrid drie titels op rij won op het kampioenenbal. "We krijgen echter tegen Galatasaray een nieuwe kans. Elke wedstrijd bij Real Madrid is een finale. Achttien jaar geleden was dat al zo toen ik als speler bij de club kwam. Bij Real Madrid sta je altijd onder druk."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore