Champions League

Bosz: het moet nu gebeuren

21 oktober 2019 19:12 Aangepast: 21 oktober 2019 20:07

Bayer Leverkusen staat morgen voor de zware opdracht om in Spanje te winnen van Atlético Madrid. Gebeurt dat niet, dan komt uitschakeling voor de Duitsers in de Champions League aardig dichtbij.

"We hebben punten nodig. We hadden niet mogen verliezen van Lokomotiv Moskou. In Turijn deden we het tegen Juventus al beter maar verloren we ook. Het moet tegen Atlético gebeuren, we hebben een goed resultaat nodig", zei trainer Peter Bosz vandaag tijdens een persconferentie in Wanda Metropolitano, het stadion van Atlético.

Leverkusen liet zich de eerste speelronde in eigen huis verrassen door Lokomotiv, vooraf gezien als zwakste ploeg in groep D. Het werd 1-2. Tegen Juventus verloor Bosz vervolgens met zijn ploeg met 3-0.

Bayer Leverkusen kan een goed resultaat sowieso wel gebruiken. De laatste twee competitieduels leverden één punt op. Leverkusen verloor vrijdag met 3-0 van Eintracht Frankfurt.

Risico nemen

Bosz verwacht morgen een interessante wedstrijd. "Atlético krijgt normaal gesproken weinig doelpunten tegen. Wij scoren vrij veel, ook in uitwedstrijden. We moeten risico nemen. Hoeveel? Precies genoeg om deze wedstrijd te winnen."

João Félix doet morgen niet mee. De jonge Portugese recordaankoop is geblesseerd. "Hij is een goede speler. Maar Atlético heeft een geweldige selectie. Grote clubs hebben meer dan elf goede spelers", aldus Bosz, die collega-trainer Diego Simeone een compliment gaf. "Voor mij is hij een fenomeen. Als je kijkt naar waar Atlético nu staat en dat vergelijkt met de periode dat hij hier begon, is dat een ongelooflijk knappe prestatie."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore