Voetbal

Teamgenoten knuffelen Luuk de Jong na laatste fluitsignaal

20 oktober 2019 23:03 Aangepast: 21 oktober 2019 07:48

Met zijn eerste treffer in de Spaanse competitie heeft Luuk de Jong zijn ploeg Sevilla aan drie punten geholpen. Dat deed de Nederlandse aanvaller als invaller in de thuiswedstrijd tegen Levante (1-0). Hij kopte in de 86e minuut raak uit een voorzet van aanvoerder Jesús Navas.

De Jong had dringend behoefte aan een doelpunt voor zijn nieuwe club. Hij miste in zijn eerste serie wedstrijden legio kansen voor de subtopper. Anderhalve week geleden zorgde hij als invaller in de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Noord-Ierland (3-1) in de extra tijd voor de bevrijdende 2-1. Hij moest niettemin tegen Levante verrassend op de bank beginnen.

De Jong kwam in de 71e minuut het veld in. Kort daarna was hij meteen dicht bij een treffer. Zijn kopbal, van dichtbij, verdween echter over de lat. Ook ploeggenoot Javier Hernández was onfortuinlijk in de afronding. Opnieuw leek De Jong zonder treffer te blijven, totdat Navas de bal in de slotfase voor het doel bracht. Op gevoel en op karakter slaagde de voormalige aanvalsleider van PSV erin raak te koppen, 1-0.

Miniatuurvoorbeeld
zie ook:

Luuk de Jong scoort winnende goal voor Sevilla

Middelpunt feestje

De Jong was dolgelukkig met zijn treffer en was na afloop het middelpunt van een spontaan feestje bij de thuisclub. Coach Julen Lopetegui prees de inzet en de toewijding bij zijn centrumspits. "We zijn heel blij met deze overwinning, maar zeker ook heel blij voor Luuk. We weten allemaal hoe hard hij voor het team werkt. Dat betaalt zich ooit uit en in deze wedstrijd was dat het geval."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore