Voetbal

Maduro over De Jong: 'Mensen in Nederland onderschatten zijn overstap een beetje'

20 oktober 2019 10:07 Aangepast: 20 oktober 2019 10:23
Beeld © Pro Shots / Pressinphoto

Luuk de Jong wacht nog altijd op zijn eerste officiële doelpunt voor Sevilla FC. Oud-Sevilla-speler Hedwiges Maduro vertelt in gesprek met NU.nl dat zijn overstap een beetje overschat wordt.

"De Jong krijgt straks het stempel dat hij niet goed genoeg is voor het buitenland. Maar het klopt wel dat hij verder is dan in zijn tijd in Duitsland en Engeland. Hij is volwassener geworden en beter in het positie kiezen voor het doel. Dat ben je niet in één keer verleerd. Hij moet zich pas zorgen maken als hij geen kansen meer krijgt", stelt Maduro.

De oud-international die van 2012 tot 2014 bij Sevilla speelde constateert dat de overstap naar het buitenland een beetje overschat wordt. "De mensen in Nederland onderschatten zijn overstap een beetje. Die hebben geen idee wat de omschakeling qua cultuur met een voetballer kan doen. Je hele ritme gaat over de kop. Waar je hier in Nederland misschien gewend bent om om 19.00 uur te gaan eten, begin je in Spanje om die tijd met trainen en eet je pas om 22.00 uur. En daarnaast reis je soms nog drie of vier keer per week. Dat is een aanslag op je lichaam."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore