Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Van Bommel: 'Zoveel was er niet aan de hand'

20 oktober 2019 07:31 Aangepast: 20 oktober 2019 09:26

De eerste nederlaag van het seizoen had zaterdag voorkomen kunnen worden door PSV, oordeelde Mark van Bommel. De trainer zag zijn elftal in De Galgenwaard met 3-0 ten onder gaan tegen FC Utrecht.

"Er was eigenlijk niets aan de hand. Uit een ingooi maken zij de 1-0 en rondom dat doelpunt hadden wij denk ik een fase dat wij zelf een treffer hadden kunnen maken. Daarna geef je de wedstrijd zelf weg. We hadden in de wedstrijd moeten blijven", aldus Van Bommel, die zei teleurgesteld te zijn maar niet woedend.

Na de openingstreffer van FC Utrecht kort na rust ontving eerst Nick Viergever een rode kaart en daarna Jorrit Hendrix. Van Bommel: "Wij kregen twee domme rode kaarten. Dan wordt het wel heel moeilijk. Al is dom misschien niet het goede woord. Als je met 1-0 achter staat, moet je zorgen dat je geen rode kaart krijgt. Dat maakt dan niet uit hoe. Of ik het ze kwalijk neem? Natuurlijk, het zijn twee ervaren jongens. Al doen ze het natuurlijk niet expres."

PSV speelt donderdag in de Europa League tegen LASK Linz en zal volgende week zonder Viergever en Hendrix tegen AZ in de achtervolging op Ajax niet nog eens punten mogen verspelen. "Het is nu afwachten wat het voor schorsingen worden. Dat ze er tegen AZ niet bij zijn, is duidelijk. Een wijze les? Nee, een wijze les krijg je als je iets heel doms hebt gedaan, maar dat hebben wij niet gedaan."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore