Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Dumfries: 'Vooral leren van deze nederlaag'

20 oktober 2019 07:32 Aangepast: 20 oktober 2019 09:29

Steven Bergwijn ruziede wat met het PSV-publiek, trainer Mark van Bommel baalde van de domme rode kaarten van de ervaren spelers Nick Viergever en Jorrit Hendrix en veel spelers van PSV wisten niet hoe snel ze De Galgenwaard moesten verlaten. PSV begon na een stroeve seizoensstart de laatste weken juist steeds beter te draaien, maakte af en toe indruk met een attractieve manier van voetballen en leek klaar voor een serieuze concurrentiestrijd met Ajax. De nederlaag van 3-0 bij FC Utrecht kwam zaterdag in meerdere opzichten hard aan bij de Eindhovenaren.

Denzel Dumfries probeerde de rust bij PSV te bewaren. "Dit is een hele bittere pil die we moeten slikken, zeker als je ziet wat er allemaal in de wedstrijd gebeurd is. Dit is verschrikkelijk balen", zei de international van Oranje, die daarmee doelde op het ongelukkige wedstrijdverloop.

PSV was in de eerste helft zeker gelijkwaardig aan Utrecht. Beide ploegen kregen geen enkele echte kans. Een doelpunt van Sander van de Streek, waarbij Timo Baumgartl zich makkelijk liet aftroeven, veranderde het duel na rust. Viergever kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart en niet veel later moest ook Hendrix vertrekken.

Europa League

Even vergeten waren de laatste drie competitiewedstrijden, waarin PSV liefst elf keer scoorde, en de goede prestaties in de Europa League. "Ik denk dat we goed bezig waren, we waren op de goede weg", zei Dumfries. "We hadden een offday vandaag en waren niet scherp genoeg. Vanaf het begin waren we niet vast genoeg aan de bal. We probeerden niet genoeg de ruimtes te bespelen. Daardoor lieten we Utrecht in leven. Dan verlies je hier."

Na het doelpunt van Van de Streek geloofde Dumfries nog wel in een goede afloop. "Door enkele momenten verliezen we deze wedstrijd. Het sleutelmoment was denk ik de rode kaart van Viergever. Ze doen het allebei niet expres, ze waren twee keer te laat", aldus de rechtsback. "Met negen man probeerden we nog iets te forceren en we hoopten dat ergens nog een balletje goed zou vallen. Helaas pakte het niet zo uit. Deze wedstrijd hoeven we van mij niet direct te vergeten, we moeten er vooral ook van leren. We moeten niet in de war raken en als team dicht bij elkaar blijven."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore