Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Maher: 'Mooie tijden meegemaakt bij PSV'

20 oktober 2019 07:33 Aangepast: 20 oktober 2019 09:31

Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82e minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. "Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. "Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal."

Maher was zeven jaar geleden een grote belofte bij AZ en schopte het zelfs tot international. PSV nam hem voor bijna 7 miljoen euro over. In Eindhoven wist Maher zich niet echt verder door te ontwikkelen. In 2015 had hij nog wel een aanzienlijk aandeel in de landstitel van PSV. Een jaar laten werden de Brabanders opnieuw kampioen, maar was Maher al langzaam naar de achtergrond verdwenen.

Na avonturen bij Osmanlispor, FC Twente en een terugkeer bij AZ, maakte Maher afgelopen zomer de overstap naar FC Utrecht. Na de zege op PSV staat het elftal van trainer John van den Brom nu op de vijfde plaats.

Rode kaart

"PSV had de afgelopen tijd niets verloren in de competitie. Het is daarom moeilijk te zeggen dat we dit hadden verwacht. We wisten dat als we er alle energie en felheid in zouden stoppen, we heel ver zouden kunnen komen", aldus Maher. "De eerste helft creëerden we niet echt kansen, maar zij ook niet. De tweede helft waren we heel gevaarlijk in de momenten dat we er uit kwamen."

Sander van de Streek maakte kort na de pauze de 1-0. Halverwege de tweede helft kreeg Nick Viergever een rode kaart en daarna Jorrit Hendrix ook. Maher: "Ook al speelt PSV met tien man, ze hebben heel veel kwaliteit. Het had dan ook nog 1-1 kunnen worden. We stonden gewoon goed. Daarvoor verdienen we wel de complimenten. We hebben het in de slotfase heel goed uitgespeeld. Vandaag hebben we het goed gedaan, vooral qua tactische discipline. Als we zoals vandaag kunnen blijven spelen, kunnen we ver komen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore