Voetbal

'Blind voorbeeld van falend aankoopbeleid Manchester United'

18 oktober 2019 13:05 Aangepast: 18 oktober 2019 13:37
Daley Blind Beeld © ANP

Ed Woodward ligt al lange tijd onder vuur. De technisch manager van Manchester United is een van de verantwoordelijken voor de neerwaartse spiraal. Tegenover Engelse media geeft hij weerwoord.

Woodward komt oorspronkelijk niet uit de voetbalwereld en dat wordt hem kwalijk genomen. "Het klopt niet dat we niet-voetbalmensen bij United hebben die voetbalbeslissingen nemen. Het is beledigend voor de briljante mensen die aan de voetbalkant werken in deze club", zegt Woodward tegenover The Guardian

Toch geeft Woodward toe dat er veel gesleuteld is aan het proces voor het aantrekken van de juiste mensen en het proces voor het aantrekken van een speler. United bleef volgens de Engelse krant te lang hangen in de structuur die goed werkte onder Sir Alex Ferguson.

Blind

De krant noemt de aankoop van Daley Blind als voorbeeld. Toenmalig trainer Louis van Gaal had een andere visie dan de club, wat resulteerde in een onsamenhangend team. Manchester United had Blind namelijk nooit zelf gehaald, omdat hij niet de vereiste 'X-factor' had die United zoekt.

 

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore