Voetbal

Ajaxfans willen massaal naar club in vierde divisie vanwege straf

18 oktober 2019 07:42 Aangepast: 18 oktober 2019 10:30
Beeld © Pro Shots

Ajax mag op 5 november in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea geen supporters meenemen. De tuchtcommissie van de UEFA heeft de Amsterdamse club verboden fans naar de wedstrijd mee te nemen vanwege de incidenten met aanhangers van Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen Valencia begin deze maand.

Het is een doorn in het oog voor veel Ajax-supporters. Meerdere fans hebben naast kaartjes voor de wedstrijd ook al verblijf en vervoer naar Londen geregeld, en dus wordt er naar een oplossing gezocht.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

UEFA straft Ajax: geen uitsupporters naar Chelsea

Oplossing

Twitterpagina @vanpogototpogo bedacht het idee om met 2000 Ajax-supporters een wedstrijd van Leyton Orient FC te bezoeken. De club komt uit in de League Two, het vierde niveau in het Engelse voetbal. Leyton Orient FC komt, net als Chelsea, ook uit Londen en speelt op 5 november een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion U21.

Veel medesupporters zien dit wel zitten. De tweet verzamelde in één avond 40 retweets en 243 likes.

Stadion

Leyton Orient FC speelt haar wedstrijden in het Matchroom Stadion, onder fans staat het stadion beter bekend als Brisbane Road. Het stadion heeft plek voor 9271 supporters. De club heeft nog niet gereageerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore