Voetbal

El Clásico verschoven naar december

18 oktober 2019 02:09 Aangepast: 18 oktober 2019 12:44
Beeld © Pro Shots

De Spaanse voetbalfederatie (RFEF) heeft de Klassieker tussen de twee aartsrivalen Barcelona en Real Madrid verschoven naar half december.

Dit melden diverse Spaanse media. De immer beladen topper stond voor 26 oktober in Camp Nou op het programma. Door de aanhoudende onlusten in Catalonië, met Barcelona als hoofdstad, vanwege de veroordeling tot celstraffen van negen proseparatistische leiders is El Clásico nu verplaatst naar 18 december.

La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie, diende woensdag een verzoek in om het tweeluik tussen Barcelona en Real Madrid om te draaien. Op 26 oktober zou het duel dan in Madrid plaatsvinden en op 1 maart in Barcelona. De RFEF vond dat echter geen goed idee en koos voor uitstel, in de hoop dat over twee maanden de rust in Catalonië is teruggekeerd. Ook Barcelona en Real Madrid zagen een ruil van de onderlinge wedstrijden niet zitten.

Zelf datum prikken

De Spaanse voetbalfederatie (RFEF) geeft de clubs tot maandag 21 oktober 10.00 uur de tijd om samen tot een nieuwe datum te komen. Als dat niet lukt, wijst de bond zelf een nieuwe datum aan.

Diverse Spaanse media meldden donderdag al dat de wedstrijd in Barcelona wordt verplaatst naar 18 december. De immer beladen topper stond voor volgende week zaterdag in Camp Nou op het programma. Door de aanhoudende onlusten in Catalonië, vanwege de veroordeling van negen separatistische leiders tot lange celstraffen, moet de 'Clásico' worden verplaatst.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore