Voetbal

La Liga wil competitieduel in Miami spelen, primeur dichtbij

17 oktober 2019 07:55 Aangepast: 17 oktober 2019 08:25
Beeld © Pro Shots / Action Images

De kans is groot dat dit seizoen niet alle competitieduels van de Spaanse competitie in Spanje afgewerkt zullen worden. De organisatie van La Liga is dichtbij een akkoord over het spelen van Villarreal-Atlético Madrid in Miami.

Volgens El Confidencial ligt er een akkoord met beide clubs. Zij zien het voorstel als een historische kans. "Het is goed voor ons om de competitie naar zo'n belangrijk land te exporteren. Atlético en wij hebben er geen problemen mee. We hopen dat alles snel in gang gezet kan worden", zegt Fernando Roig, de voorzitter van Villarreal.

Vorig seizoen probeerde La Liga ook al een competitieduel naar Miami te krijgen. De ogen waren toen gericht op de wedstrijd tussen FC Barcelona en Girona. De Catalanen trokken zich uiteindelijk, na protest van supporters en spelers, terug.

Primeur

De wedstrijd, die gepland staat op 8 december, zal worden afgewerkt in het Hard Rock Stadium. Dat stadion heeft plaats voor ruim 65.000 mensen. Mocht de wedstrijd doorgang vinden, wordt het het eerste Spaanse competitieduel ooit dat buiten de landsgrenzen van Spanje gespeeld zal worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore