Overzicht

Dit zijn de mooiste kleedkamers ter wereld

11 oktober 2020 15:13 Aangepast: 13 oktober 2020 09:22
Beeld © Pinterest

De stadions in het hedendaagse voetbal worden steeds groter en moderner. Bij een fraaie accommodatie hoort vanzelfsprekend ook een aanlokkelijke kleedkamer. VTBL zet de vijf mooiste op een rijtje.

5. Boca Juniors - La Bombonera

La Bombonera is een van de meest indrukwekkende stadions ter wereld. De kleedkamer van de thuisploeg past in dat plaatje. Deze ruimte bestaat volledig uit de kleuren van Boca, blauw en geel. Om het geheel af te maken, is de muur gedecoreerd met glitters en mozaïek.

4. Olympiakos - Georgios Karaiskákisstadion

Deze Griekse topclub heeft werkelijk een prachtige kleedkamer. De architect vormt met het gebruik van clubkleuren en symmetrische vormen een simpel, maar toch bevredigend beeld. Met de ronde opstelling van de luxe stoelen moet het teamgevoel aangewakkerd worden. Hiernaast is de doucheruimte ook erg fraai en is er zelfs ruimte voor een ijsbad.

3. Manchester City - Etihad Stadium

Bij een rijke club als Manchester City hoort een goede kleedkamer. De sterren van Pep Guardiola hebben over dit aspect niets te klagen, aangezien de ruimte van alle gemakken is voorzien. De opstelling van de spelers is ingericht zodat Guardiola alle ogen op zich gericht kan hebben tijdens zijn teampraatje. Dit was een vereiste van de coach zelf. Boven de stoelen is de spreuk: 'Sommigen zijn hier geboren, sommigen worden hier naar toegetrokken, maar we noemen het allemaal thuis' terug te vinden.

2. Atlético Madrid - Wanda Metropolitano

Sommige fans van Atlético Madrid waren teleurgesteld dat de club het legendarische Estadio Vicente Calderón in 2017 verliet voor het Wanda Metropolitano. In dit nieuwe stadion is echter wel veel meer plek voor moderniteit en luxe. Dit is goed terug te zien in de thuiskleedkamer. Deze is onwijs ruim en maakt mooi gebruik van verlichting. Behalve de naam op het shirt, kunnen de spelers ook zien waar zij zitten door middel van een klein tv-schermpje met hun afbeelding erop.

1. Paris Saint-Germain - Parc des Princes

Paris Saint-Germain en de NBA, een aparte combinatie. De club brengt elk seizoen een speciaal Nike Jordan-shirt uit en ook de kleedkamer heeft iets te maken met basketbal. De Qatarese eigenaar is namelijk erg fan van de sport en het succes dat de NBA uitstraalt. De ruime kleedkamer is dan ook geïnspireerd op een basketbalveld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore