Nieuws

De Jong breekt fysieke records bij Barcelona: 'Hij is een wonder'

12 oktober 2019 12:23 Aangepast: 12 oktober 2019 12:36

Frenkie de Jong maakt al vanaf het eerste moment indruk bij FC Barcelona. De Nederlander lijkt zich moeiteloos aan te passen aan het niveau van de Catalanen en breekt alle fysieke records bij de Spaanse topclub.

Bij FC Barcelona worden de verrichtingen van de spelers op het veld gemeten door middel van GPS-vesten die de spelers dragen. Volgens het Spaanse AS heeft de technische staf nog nooit eerder een speler gezien die zulke spectaculaire gegevens heeft als de Nederlander. De international van Oranje zou volgens de Catalanen de kenmerken hebben van een totale atleet die zou kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen op middellange en lange afstandswedstrijden.

Voorbereiding

In alle fysieke tests zou De Jong zichzelf keer op keer hebben overtroffen. Ook tijdens de officiële wedstrijden staat er nog geen maat op de spelverdeler. De Jong loopt de meeste kilometers tijdens wedstrijden, heeft de meeste balcontacten en bestrijkt de meeste zones op het veld. Een aantal statistieken zijn volgens de Spaanse krant nog nooit eerder vertoond bij Barcelona. In het verleden waren het Ivan Rakitić en Sergio Busquets die de meest indrukwekkende cijfers hadden, maar de Nederlander heeft ze weggevaagd.

Fysiek wonder

Een lid van de technische staf laat aan de krant weten dat De Jong ongelofelijk fit is en voor verbazing zorgt bij de technische staf. "Het lijkt misschien niet zo, maar hij is een fysiek wonder, een beest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frenkie breekt benen van Sevilla-spelers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore