Ga naar de inhoud
Voetbal

Ultra's St. Pauli eisen ontslag speler wegens steun aan Turkse invasie

De fanatieke supportersgroep van FC St. Pauli heeft het onmiddellijke ontslag van een eigen speler geëist. De Turkse middenvelder Cenk Şahin heeft op social media zijn steun richting de aanval van Turkije op de Syrische Koerden geuit. De fans, die bekend staan om hun linkse politieke voorkeur, pikken dit niet.

Dit zeggen de ultra's in een open brief op de eigen site. ''Het is niet de eerste uitglijder van Şahin in de media op dit gebied. In het verleden uitte hij zich al als pro-nationalist, loyaal aan het regime en verachtelijk over het sterven van de Koerdische bevolking. Daarom staat het voor ons vast dat Şahin nooit meer in het shirt van St. Pauli zal lopen.''

Instagram

De speler had op zijn Instagram, die afgeschermd is, een foto van de Turkse vlag geplaatst. Als bijschrift stond het volgende vermeld: ''We staan ​​aan de zijde van onze heldhaftige militairen en legers, onze gebeden zijn met u!". met een hashtag verwijst hij naar het huidige militaire offensief van Turkije in het noorden van Syrië.

Er is wereldwijd veel ophef over de Turkse aanval en president Erdogan, onder andere vanwege het geweld en de humanitaire gevolgen die daaruit voortkomen. Het conflict, wat twee dagen geleden van start ging, heeft al honderden levens geëist. Onder de slachtoffers behoren ook burgers en kinderen.

 

 

Honderden
Lees meer op RTL Nieuws
Honderden doden bij strijd Syrië, ook kinderen omgekomen
Turkse
Lees meer op RTL Nieuws
Turkse grondtroepen trekken Syrië binnen voor strijd tegen Koerden

Reactie St. Pauli

De club zelf heeft inmiddels ook gereageerd op de kwestie Şahin. Op de clubwebsite distantieert St. Pauli zich van de uitspraken van de speler:

''FC St. Pauli neemt duidelijk afstand van het bericht en de inhoud, omdat het totaal niet past bij de waarden van de club.

De club heeft al met de speler gesproken en werkt intern aan het onderwerp. Zolang dit niet is voltooid, zal FC St. Pauli geen verder commentaar geven.

Nooit meer oorlog!''