Opmerkelijk

Van der Sar over keuze Dest: 'Vanuit commercieel oogpunt zou Amerika perfect zijn'

11 oktober 2019 09:10 Aangepast: 11 oktober 2019 09:18

Sergino Dest moet binnenkort een keuze gaan maken of hij voor de nationale ploeg van Nederland of Amerika uit wil komen. Bij Ajax is er verdeeldheid over die keuze. Zo ziet algemeen directeur Edwin van de Sar kansen als de verdediger voor Team USA kiest.

"Vanuit commercieel oogpunt zou Amerika perfect zijn", aldus Van der Sar tegenover het Amerikaanse Planet Futbol. Al denkt in Amsterdam niet iedereen daar zo over. "Mijn directeur voetbalzaken Marc Overmars ziet hem weer liever voor Nederland kiezen, omdat dat minder reisuren betekent."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koeman: 'Dest kandidaat voor de rechtsbackpositie'

Vanuit Ajax zal er echter een enkele druk op Dest worden gelegd. De club laat de rechtsback zelf beslissen. "Het is aan hem, hij heeft goede mensen om zich heen. Hopelijk voor jullie zien jullie hem vaker, maar voor ons maakt het niet uit", gaat Van der Sar verder.

"Hij moet een stapje terug doen en rust nemen. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld en aandacht gekregen. Hopelijk maakt hij de goede keuze. Ik sprak na de wedstrijd tegen Valencia met hem, en ik denk dat hij nog geen keuze heeft gemaakt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore