Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
EK kwalificatie

Noord-Ierland zit stuk: 'Op meest gruwelijke manier verslagen'

11 oktober 2019 06:55 Aangepast: 11 oktober 2019 07:18
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

In Noord-Ierland zitten ze er helemaal doorheen na de 3-1 nederlaag tegen Oranje. De Britten leken op weg naar een stunt en daarmee ook het EK toen zij in de 75 minuut op voorsprong kwamen in De Kuip. Het Nederlands elftal sloeg echter in blessuretijd toe en ging met de drie punten aan de haal.

In de Noord-Ierse media is de nederlaag hard aangekomen. "Nederland heeft Noord-Ierland op de meest gruwelijke manier verslagen", aldus The Belfast Telegraph. Zij zagen een stunt aan hun neus voorbij gaan. "Helaas mocht het niet zo zijn. Memphis Depay plaveide de weg richting een hartverscheurende dubbelslag in blessuretijd: Luuk de Jong en Memphis maakten uiteindelijk 3-1 voor de opgeluchte thuisploeg."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lucky Luuk held van Oranje met treffer in blessuretijd

Hartverscheurend

Bij de redactie van The Belfast News Letter  kwam de klap ook hard aan. "Het was kwaadaardig en wreed voor Noord-Ierland, dat negentig minuten dapper heeft gevochten en een punt mee leek te nemen waardoor ze in de race zouden blijven voor EK-kwalificatie. In plaats daarvan eindigden ze de avond als derde in Groep C, met net zoveel punten als Nederland en Duitsland, die beiden een wedstrijd minder hebben gespeeld en het volgende maand opnemen tegen Noord-Ierland."

De Noord-Ierse voetbalbond spreekt zelfs van een hartverscheurend resultaat. "De 3500 meegereisde fans werden in vervoering gebracht. Mochten we dromen van een sensationele overwinning? Helaas mocht het niet zo zijn. Nederland maakte binnen vijf minuten gelijk. De harten van de Noord-Ieren werden in de tweede minuut van de blessuretijd gebroken. Het zag er lang, heel lang naar uit dat het een avond om nooit te vergeten zou worden voor Noord-Ierland, maar uiteindelijk werd het een avond die we zo snel mogelijk willen vergeten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Memphis en Blind bedenken nieuw soort ingooi

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore