Voetbal

Koeman: 'Basis en bank zitten dicht bij elkaar'

09 oktober 2019 15:29 Aangepast: 09 oktober 2019 15:48

Ronald Koeman heeft steeds meer tijd nodig om tot de, in zijn ogen, beste basisopstelling van Oranje te komen. De bondscoach heeft, in vergelijking met zijn beginperiode, meer goede voetballers tot zijn beschikking.

"Als trainer heb je altijd twijfels. De bank en basis zitten op een aantal posities heel dicht bij elkaar. Als trainer moet je dan een beslissing nemen als het moment daar is om dingen te veranderen", zei Koeman woensdag in Zeist, waar hij vooruitblikte op de EK-kwalificatiewedstrijd van donderdag tegen Noord-Ierland. "Ik ben wel een gevoelsmens in wat ik zie, ook op het trainingsveld. Al heeft dat natuurlijk totaal niets te maken met een wedstrijd, dat is niet te vergelijken. Maar ik word soms wel eens overtuigd door dingen die ik zie op trainingen."

Vooral op het middenveld en in de voorhoede is het voor Koeman steeds lastiger kiezen. Naast Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum speelt donderdag Marten de Roon of Donny van de Beek als derde middenvelder. Aanvaller Donyell Malen zit na zijn stormachtige ontwikkeling ook tegen een basisplaats aan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore