Nederlands elftal

Bondscoach Koeman mist scherpte bij Oranje: 'Vermoeidheid? Gemakzucht?'

09 oktober 2019 14:14 Aangepast: 09 oktober 2019 15:19

Ronald Koeman is in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland van morgen niet helemaal tevreden. De bondscoach zei vandaag in Zeist dat hij soms de echte scherpte mist bij zijn selectie.

"Er waren momenten in de training, zowel gisteren als vandaag, dat het niet goed was. Dat kan liggen aan de korte voorbereidingstijd of misschien heeft het te maken met een beetje vermoeidheid. Gemakzucht? Misschien soms ook", aldus Koeman.

Liever nu dan morgen

"Het is niet dat ik er erg onrustig van word. Maar ik geef het wel aan. Liever nu dan morgen na de wedstrijd. Er is ook geen enkele reden voor. We moeten ons nog plaatsen voor het EK. We spelen om een ticket. Het is heel pijnlijk als je niet 100 procent bent en daardoor niet het resultaat haalt dat je wilt. Je moet de motivatie uit jezelf halen, een EK willen spelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Ligt leert in Italië: 'Een wedstrijd als een slagveld'

Nederland is favoriet in De Kuip, beseft Koeman. "We zijn voetballend en kwalitatief gezien beter dan Noord-Ierland. Dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd wordt. Noord-Ierland is een tegenstander die misschien wel ver terugzakt, maar ze gooien er veel strijd en agressiviteit in. Dan moeten wij wel zorgen dat we wakker zijn en goed zijn."

Tweede helft

Onder leiding van Koeman speelt Oranje voor rust vaak moeizaam en wordt het verschil pas gemaakt in de tweede helft. De bondscoach zelf zei dat hij daar niet echt een verklaring voor heeft. "Dat vind ik heel moeilijk. We willen graag goed starten en snel een doelpunt maken. Bij een voorsprong zijn de kwaliteiten van dit elftal namelijk nog beter zichtbaar. Als we wat verder inzakken en iets compacter spelen, zijn we in de counter met onze snelheid levensgevaarlijk", zei Koeman. "Het is ook zo dat we in de tweede helft vaak beter zijn omdat we geduldig voetballen en goed positiespel spelen. Een tegenstander kan het dan niet meer belopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Jong moet wennen aan nieuw reisschema

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore