Opvallend

Messi wilde weg uit Barcelona: 'Er kwamen geen aanbiedingen'

09 oktober 2019 12:40 Aangepast: 09 oktober 2019 12:49
Beeld © Pro Shots / Pressinphoto

Lionel Messi wil de rest van zijn loopbaan bij FC Barcelona blijven en ook daarna blijft de Argentijn zeer waarschijnlijk in de Catalaanse stad wonen. Toch is er een periode geweest dat hij een vertrek uit Spanje zeer serieus overwoog.

Dat zegt Messi in een uitgebreid interview met RAC1. De reden dat de sterspeler wilde vertrekken waren problemen met de belastingdienst. "Ik was een van de eersten bij wie het gebeurde en dat maakte het zo moeilijk. Ze werden boos en lieten zien dat ze echt achter atleten aan wilden gaan."

Het raakte Messi. "In die tijd, toen alles met de belastingdienst speelde, dacht ik erover na om te vertrekken. Niet omdat ik Barça wilde verlaten, maar omdat ik weg wilde uit Spanje. Ik voelde me enorm slecht behandeld en ik wilde niet blijven. Ik heb alleen nooit een officiële aanbieding gekregen van een andere club, omdat iedereen dacht dat ik eigenlijk bij Barcelona wilde blijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messi: 'Ik dacht echt dat Neymar naar Madrid zou gaan'

Uiteindelijk kwam alles goed en wil Messi inderdaad nooit meer weg uit Barcelona. "Je weet het natuurlijk nooit, maar onze bedoeling is om hier te blijven. Dat is eigenlijk altijd zo geweest en dat is nog steeds zo."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De onnavolgbare acties van Lionel Messi in slowmotion

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore