Voetbal

Ex-speler Liverpool beste van de wereld met Fantasy Football

09 oktober 2019 10:50

Misschien speel jij het wel met je vrienden: Fantasy Football. Veruit de meest populaire competitie in het spel is de Premier League. Ex-Liverpool speler Nick Tanner staat bovenaan in het wereldwijde klassement van de Fantasy Premier League en verslaat daarmee ongeveer zeven miljoen andere gebruikers.

In het spel stel je een team samen van spelers waarvan jij denkt dat die goed gaan presteren in het echte leven. Je krijgt een budget van 100 miljoen pond tot je beschikking, waarvan voorafgaand aan het seizoen 15 spelers gekocht moeten worden. Van deze vijftien spelers moet je elke speelronde een basiselftal en vier wissels samenstellen. Hoe beter een speler presteert in de betreffende speelronde, hoe meer punten die speler vervolgens oplevert.

Carrière bij Liverpool

Nick Tanner blijkt een natuurtalent in het spel. De 54-jarige ex-verdediger speelde 59 wedstrijden voor Liverpool en scoorde daarin één doelpunt. Het is pas de tweede keer dat Tanner het spel speelt, zo vertelt hij in gesprek met The Athletic. ''Ik speel mee met vrienden van mijn zoon en in het eerste seizoen nam ik het nog niet erg serieus. Toen iedereen voor dit seizoen, 25 man, tien pond inlegde ben ik echt mijn best gaan doen.''

Mason Mount

Nick Tanner gooit vooral hoge ogen met spelers als Mason Mount (ex-Vitesse), Todd Cantwell (ex-Fortuna Sittard), Tammy Abraham en Teemu Pukki. Omdat deze voetballers nog geen gerenommeerde namen in de Premier League waren, konden ze goedkoop worden aangeschaft aan het begin van het seizoen. Ook zullen niet veel andere gebruikers deze spelers geselecteerd hebben. Ze presteren tot nu toe goed en leveren hem dus veel punten op. 

Naast deze 'verrassingen' kiest Tanner ook voor sterspelers als Raheem Sterling, Mohamed Salah en Sadio Mané. Dit past bij zijn strategie. ''Je kan beter een kut defensie hebben en je geld uitgeven aan dure middenvelders en aanvallers. Probeer bovendien weg te blijven van Manchester City-spelers, want dat team rouleert te veel.''

Winnen of verliezen, drank achter de kiezen

Het volledige team van Nick Tanner, met de geweldige naam 'winorloseonthebooze':

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore