Voetbalstadions

Deze nieuwe stadions kunnen we binnenkort verwachten

09 oktober 2019 11:27

Historische en iconische stadions zijn vaak prachtig. Het doet voetballiefhebbers dan ook pijn aan het hart om dat soort onderkomens te zien verdwijnen, toch is het voor clubs soms nodig om een nieuw stadion te betrekken. VTBL heeft een aantal stadions die binnenkort worden geopend op een rijtje gezet.

Puskás Aréna (Budapest)

De nieuwe Puskás Aréna wordt zeer binnenkort geopend. Op 15 november speelt het Hongaarse elftal in het fonkelnieuwe stadion tegen Uruguay. Het stadion gaat plaats bieden aan 65.000 mensen en het ziet er nu al prachtig uit! 

 

Hertha Fussballarena (Berlijn)

Hertha Berlijn speelt nog altijd in het Olympiastadion dat in 1936 is gebouwd. Tijd voor een nieuw onderkomen dus. Dat moet er ook gaan komen met de Hertha Fussballarena. Het nieuwe stadion komt pal naast het huidige stadion te staan en gaat plaats bieden aan 55.000 supporters. Mochten de plannen doorgaan, dan is het de bedoeling dat het nieuwe stadion in 2025 in gebruik wordt genomen. 

Stadio della Roma (Rome)

52.500 supporters moeten er in het nieuwe stadion van AS Roma gaan passen. De plannen voor het Stadio della Roma zijn inmiddels goedgekeurd en er mag gebouwd gaan worden. Rond het stadion komen ook winkels en restaurants. Het project gaat een slordige 2 miljard euro kosten. Wanneer de oplevering is, is nog niet duidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nou Mestalla: de Sagrada Família onder de stadions

Nuovo stadio della Fiorentina (Florence)

Het huidige stadion van AFC Fiorentina stamt uit 1930. Het wordt dus langzamerhand tijd dat de club het Stadio Artemio Franchi gaat verlaten. De plannen liggen al klaar, maar wanneer er gebouwd gaat worden is nog niet duidelijk. Fiorentina hoopt nog altijd om in 2021 het nieuwe onderkomen te kunnen betreden. Er moeten 40.000 stoeltjes in het nieuwe stadion komen.

Nuovo stadio del Cagliari Calcio

In 2015 werden de plannen voor een nieuw stadion voor Cagliari met trots gepresenteerd. De club speelde op dat moment in het Sant'Elia. Een verouderd stadion dat werd afgekeurd. Noodgedwongen vertrok Cagliari daarom naar een nieuw te bouwen 'wegwerp' stadion. De uit nood gebouwde Sardegna Arena is het huidige onderkomen van de Italianen. In 2023 hoopt Cagliari definitief te verhuizen naar een hypermodern stadion. 

Brentford Community Stadium (Londen)

Ook Londen krijgt er een nieuw stadion bij. Brentford FC moet dat gaan bespelen. Die club gaat vanaf december 2019 in het Brentford Community Stadium spelen. Het huidige onderkomen, Griffin Park, zal daarmee verdwijnen. Wil je dus nog een keer naar dat iconische stadion? Dan moet je heel snel zijn!

Feyenoord City (Rotterdam)

Gaat het er komen of niet? Dat is de grote vraag rondom Feyenoord City. Veel supporters willen dat De Kuip blijft bestaan, toch begint het er sterk op te lijken dat de Rotterdammers in de toekomst gaan verhuizen naar een nieuw onderkomen. Als alles volgens plan verloopt zou de bouw in 2021 beginnen en zou Feyenoord aan het einde van het seizoen 2023/2024 verhuizen naar een nieuw stadion. 

Cambuurstadion (Leeuwarden)

Ook in de Keuken Kampioen Divisie kunnen we binnenkort nieuwe stadions verwachten. Zo staat er voor Cambuur een verhuizing op het programma. De ploeg van Henk de Jong gaat het huidige stadion verlaten voor een modern nieuw onderkomen. 

Campus De Braak (Helmond)

Helmond Sport speelt al ruim 50 jaar op De Braak. Daar blijft de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie van vorig seizoen ook in de toekomst. De Gemeente Helmond gaat binnenkort beginnen met de bouw van een nieuwe campus in Helmond, waar ook een nieuw stadion van Helmond Sport onderdeel van uit gaat maken. Daarnaast komt er onder meer ook een school in het nieuwe complex. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore