Ga naar de inhoud
Voetbalstadion

Nou Mestalla: de Sagrada Família onder de stadions

Wie wel eens een bezoek heeft gebracht aan Valencia is ongetwijfeld ook op bezoek geweest bij het iconische Estadio Mestalla. Helaas is dat stadion niet meer van deze tijd en is het al jaren tijd voor een nieuw stadion. Dat wordt ook al sinds 2007 gebouwd, al is het nog altijd niet af. Of het ooit nog af gaat komen is maar de vraag.

Valencia had eigenlijk al ruim tien jaar in het nieuwe stadion, Nou Mestalla, moeten spelen. Maar tot op heden staat er nog altijd niet meer dan een geraamte van het nieuwe onderkomen. De oorzaak daarvan? Geld! 

Vergane
Lees ook:
Vergane glorie: zo ziet het Estadio Vicente Calderón er nu uit

Het Nou Mestalla zou plaats moeten bieden aan ruim 75.000 mensen. Maar de bouw ligt al sinds februari 2009 stil wegens financiële problemen. De kosten voor het stadion liggen tussen de 250 en 300 miljoen euro en dat geld is er momenteel simpelweg niet. 

De grote vraag is nu of het nieuwe stadion ooit in gebruik gaat worden genomen. Als het aan de burgemeester van Valencia ligt wel. Hij heeft inmiddels een ultimatum gesteld. Tussen 2021 en 2023 wil hij het huidige Mestalla namelijk slopen en zal het nieuwe onderkomen klaar moeten zijn. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is de grote vraag.