Interview

De Ligt leert in Italië: 'Een wedstrijd als een slagveld'

09 oktober 2019 07:05 Aangepast: 09 oktober 2019 07:13
Beeld © Pro Shots / Insidefoto

Matthijs de Ligt komt sinds dit seizoen uit voor Juventus. Dat gaat tot nu toe met vallen en opstaan. De jonge verdediger krijgt veel kritiek, maar heeft daar zelf begrip voor. "Ik moet er staan, maar probeer ook te leren."

Dat zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ondanks dat De Ligt het moeilijk heeft, geniet hij wel bij zijn nieuwe club. "Het zijn nieuwe momenten voor mij, geweldige wedstrijden om te spelen. Een wedstrijd als een slagveld, met zo'n hoge intensiteit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Ligt: steeds beter op mijn plek bij 'Juve'

Moeilijk

Volgens de 19-jarige international is het als verdediger lastiger aanpassen bij een nieuwe club, dan voor andere spelers. "Als middenvelder of aanvaller kun je meer je momenten kiezen, maar als verdediger kan één moment van onoplettendheid al direct een tegendoelpunt betekenen. En dan speel je als verdediger automatisch een slechte wedstrijd."

Daarbij komt dat de ontwikkeling van De Ligt door de blessure van Giorgio Chiellini in een stroomversnelling is geraakt. "Het idee was om mij rustig in te passen. Natuurlijk is het fijn dat je speelt, maar je wordt wel direct in het diepe gegooid. Dat is voor mij een heel mooie uitdaging, maar ik snap ook de uitspraak van de trainer als hij zegt dat hij mij te vroeg heeft moeten brengen."

Wanneer De Ligt bij een foutje is betrokken, wordt hij in de Italiaanse pers direct afgemaakt. Al weet de jonge verdediger zelf ook dat het op sommige momenten beter moet. "Ik weet zelf vaak wel precies of ik goed of slecht heb gespeeld, wat wel en niet beter moet. En daar ben ik dagelijks mee bezig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer hoofdrol De Ligt met penalty door klungelige handsbal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore