Ga naar de inhoud
Oranje

Kiest Xavi Simons voor Nederland? 'Trots om voor mijn land uit te komen'

Beeld © VI IMAGES

Xavi Simons is één van de grote talenten voor de toekomst. Woensdag maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste van grootmacht PSG. Maar in welk land speelt hij later zijn interlands? Xavi kan kiezen tussen Nederland en Spanje.

Dat zit zo. Toen Simons pas drie jaar oud was verhuisde hij vanuit Nederland naar Spanje. Doordat hij daar is opgegroeid mag het supertalent kiezen of hij voor Spanje of Nederland gaat voetballen. Hij heeft namelijk een Nederlands paspoort, maar mag ook een Spaanse aanvragen.

Inmiddels heeft Simons alle jeugdelftallen van het Nederlands elftal doorlopen en daar is hij blij mee. "Het Oranje-gevoel voor mij is trots. Ik mag zeker trots zijn dat ik in de selecties zit en dat ik voor mijn land mag spelen", zei Simons vorig jaar tegenover de KNVB.

PSG

De middenvelder maakte vorig jaar na tien jaar FC Barcelona de overstap naar Paris Saint-Germain. Die overstap verraste veel voetbalkenners. Simons wilde graag met Messi voetballen, zei hij. "Natuurlijk, Messi is de beste speler van de hele wereld. Iedereen droomt er van om met hem te spelen, maar soms moet je een andere weg kiezen"

De
Lees ook:
De eerste beelden van Xavi Simons (17) in PSG 1

Enorm populair

Ondanks dat Simons pas zeventien jaar oud is, is hij erg populair. Hij heeft ruim 2,5 miljoen volgers op zijn Instagramaccount en staat onder contract bij kledingmerk Nike.