Column

Van Hanegem: 'Laat de spelers van Feyenoord eens stoppen met dat gelul'

07 oktober 2019 07:48 Aangepast: 07 oktober 2019 13:11
Beeld © Pro Shots / Joep Leenen

Feyenoord ging in een paar dagen tijd van de hemel naar de hel. Donderdagavond won de ploeg van Jaap Stam nog verrassend met 2-0 van FC Porto, zondag gingen de Rotterdammers schlemielig met 4-2 onderuit in Sittard. Willem van Hanegem had niet anders verwacht. "Typisch Feyenoord."

Zo noemt de Feyenoord-legende de nederlaag in Sittard in zijn column in het Algemeen Dagblad. Een aantal fans van Feyenoord riepen al om het ontslag van Jaap Stam. Al is dat volgens Van Hanegem niet de oplossing. "Voor de mensen die nu beginnen over ‘Stam out’, omdat Feyenoord in Sittard met 4-2 onderuitging: denk nog even aan de laatste jaren. Ook onder Been, Koeman, Rutten en Van Bronckhorst ging Feyenoord met regelmaat roemloos ten onder tegen ploegen die aan het einde van de rit degradeerden naar de eerste divisie. Tot die categorie reken ik ook Fortuna Sittard."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Berghuis boos om leuzen supporters: 'Dat hoor ik alleen bij Feyenoord'

Instelling

Volgens 'De Kromme' is de instelling van de Feyenoord-spelers het grootste zorgenkindje op dit moment. "Steven Berghuis is in potentie de beste speler, maar tegen Fortuna was hij wel heel erg slecht. Het schijnt tegenwoordig verboden te zijn om te wijzen naar de instelling, want als er iets fout gaat zou het altijd iets voetbalinhoudelijks moeten zijn waar het aan schort. Nou, in Sittard was het dan allebei. Berghuis had het erover dat ze ‘allemaal echt wel wilden’. Maar ik heb het niet gezien."

De spelers moeten zo langzamerhand maar eens gaan laten zien dat ze het waard zijn om voor Feyenoord te spelen vindt Van Hanegem. "Laat de spelers van Feyenoord ook eens stoppen met dat gelul over dat ze ‘graag belangrijk willen zijn voor de ploeg’. Laat ze als team gaan opereren zoals dat tegen FC Porto het geval was. Maar nu ook eens buiten de Kuip. Ja, ook Berghuis."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

VERMIST: de techniek van Luciano Narsingh

Senesi

Waar de oud-voetballer ook niets van begrijpt is de situatie van Marcos Senesi. "Eric Botteghin zat zo’n beetje bij elke tegentreffer mis. Op de bank zit een Argentijn die Feyenoord voor bijna zeven miljoen heeft opgehaald bij San Lorenzo. Ik denk dat die jongen nu denkt: ‘kan ik eigenlijk nog terug?’ Ik snap dat ze Marcos Senesi vorige maand niet meteen op kunstgras wilden laten starten om hem even uit de vuurlinie te houden. Maar nu is de tijd gekomen dat hij naast Edgar Ié, die bij de eerste goal faalde, komt te staan. Dat hij geen Engels spreekt, zal mij een zorg zijn. De voetbaltaal is voor iedereen hetzelfde."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore